Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zero Waste Lifestyle – Trashwalk voor jong & oud

18 maart 2023 @ 09:30 - 12:30

Gratis
20230318 Trashwalk Alkmaar

Wijkcentrum de Eenhoorn en El Kombi hebben de handen ineen geslagen. Want naast onze bekende sup tours en onze sup it up acties (waarbij we al het zwerfafval al suppend uit het water halen) organiseren we ook veel activiteiten op zero waste gebied. Toen Susanne en Jacqueline van de Eenhoorn vroegen of ik samen met hun een mooi traject op wilde stellen om meer mensen kennis te laten maken met de Zero Waste Lifestyle twijfelde ik geen moment. Natuurlijk!

Nu is volledig afvalvrij leven wel echt echt echt écht een uitdaging in onze Westerse wereld, maar we kunnen natuurlijk wel ons best doen. En bovendien gaat de Zero Waste Lifestyle om veel meer dan alleen afval. Bij een Zero Waste Lifestyle ben je je bij ieder aankoop of handeling bewust van de impact ervan op mens, dier en natuur. En… laat je die impact meewegen in je beslissing iets te doen, kopen of consumeren. Of om het juist in het schap te laten liggen 🙂

We hebben meerdere activiteiten voor je in petto om je kennis te laten maken met de Zero Waste Lifestyle. De hele agenda vind je onderaan dit bericht. Deelname aan de activiteiten is gratis en wordt mogelijk gemaakt door een zeer waardevolle samenwerking met Gemeente Alkmaar.

Om met een schone lei te beginnen, beginnen we met een Trashwalk! 

Trashwalken
Trek je wandelschoenen aan en loop via de kades, het park en centum met ons mee. Gewapend met een grote glimlach, knijper en afvalzak nemen we al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. Een belangrijke activiteit want vrijwel al het afval dat in het water ligt, lag eerst op de kant! En dat kan zomaar richting de Plastic Soup gaan.. Opruimmateriaal is gratis beschikbaar.

Kids 
Ja natuurlijk vind ik het fantastisch als kinderen meehelpen! Meld hem of haar sowieso altijd even aan. Wel met een ouder/verzorger die hem/haar in de gaten houdt en zelf dus ook gezellig meehelpt.

Reserveren
Ja, we weten graag vooraf wie er meekomen dus even naar beneden scrollen en je plekje reserveren.

Programma:
09.30-10.00 uur inloop, koffie of thee & voorbereiding
10.00-12.00 uur trashwalk
12.00-12.30 uur afval sorteren & afsluiting
12.30-13.00 uur uit ervaring weet ik dat we vaak zo lekker bezig zijn dat het wel eens wat uitloopt. Vandaar dit half uurtje speling ?  Zijn we wel om 12.30 uur klaar? dan heb je knetterhard geholpen en kun je je verdiende karmapunten tellen.

Locatie:
We verzamelen in hartje Alkmaar bij Wijkcentrum de Eenhoorn aan het Verdronkenoord 44.
See you de 18e!

Gegevens

Datum:
18 maart 2023
Tijd:
09:30 - 12:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

el kombi
Telefoon
+31624805655
E-mail
nanda@elkombi.nl
Bekijk de site van Organisator

Overige informatie

niveau
alle niveau's

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar