Skip to main content

zero waste lifestyle en workshops

El Kombi organiseert sup clean ups, trashwalks en zero waste workshops om groepen, teams, organisaties en bedrijven te inspireren en te leren over een duurzame leefstijl.

Lees meer

zero waste lifestyle

Zero Waste (nul afval) klinkt heel idealistisch. Zero Waste is vooral een lifestyle. Een duurzame manier van leven waarbij je bewuste afwegingen en keuzes maakt om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Iedere actie, of je nou iets doet of laat, maakt verschil. Zero Waste gaat over positief het verschil maken.

Bij El Kombi maken we graag het verschil. Altijd en in alles wat we doen; met onze sup clean-ups, trash walks én uiteenlopende zero waste workshops in thuishaven Alkmaar en op locatie. Behalve op het water is Nanda van den Ham, (gepassioneerd supper en zero waste expert) dan ook regelmatig bij bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeenten te vinden om kennis te delen en te inspireren.

“We don't need a handful of people doing zero waste perfectly.
We need millions of people doing it imperfectly.”
Anne Marie Bonneau, Zero Waste Chef.

zero waste alkmaar gpgroot sup nanda

zero waste met je groep

In de afgelopen jaren hebben we vaak gehoord “We willen onze vereniging, school of onderneming verduurzamen. Hoe doen we dat en hoe krijgen we de mensen mee?” Dat laatste, dat is wellicht het belangrijkste. De mensen. Jij en ik, die het goed willen doen. Van binnenuit. Dát is intrinsieke motivatie om iets met duurzaamheid tedoen. En laten wij dat nou volop hebben.

Onze activiteiten, workshops en samenwerkingen zijn divers, toegankelijk, pakkend en kunnen vrijwel allemaal op locatie, in company worden georganiseerd. Soms volstaat een eenmalige activiteit, soms ligt de kracht juist in de herhaling en is een vervolgproject met meer diepgang nodig om positieve gedragsverandering te creëren. Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden en neem gerust contact op om samen te brainstormen over jouw zero waste workshop, samenwerking of duurzaam bedrijfsuitje. 

Workshop Afval Zero Waste El Kombi Alkmaar

zero waste workshops

Zero Waste Thuis
We hebben een serie activiteiten ontwikkeld die deelnemers kennis laat maken met de
Zero Waste Lifestyle. We beginnen met een kick off over wat de duurzame Zero Waste Lifestyle nou eigenlijk inhoudt (en hoe makkelijk en leuk het is!). Aansluitend leren de deelnemers hoe je dat thuis kunt toepassen. Variërend van tips hoe je ecologisch je huis schoonmaakt tot het in een handomdraai maken van je eigen waspoeder of deodorant en het delen van tips om verpakkingsvrij boodschappen te doen. De workshops zijn gericht op de beginnende zero-waste en hiermee voor iedereen toegankelijk. Ze kunnen los of als reeks georganiseerd worden. Laat je alvast inspireren door onze 10 beste beginnerstips.

Het Aardespel
Op verzoek van locatietheater de Karavaan ontwikkelden we dit inmiddels geliefde spel. Met kruiwagens, zakken aarde en vragen die gesprekken en ogen openen meten we op ludieke, informele maar doeltreffende wijze hoe groot jouw ecologische voetafdruk is. Hoeveel aarde(s) gebruik jij? We kijken naar verbeterpunten, bekritiseren elkaar niet en meten met een knipoog. Maar we méten wel.

Type je Tiplijn
Ontwikkeld voor een evenement van de Gemeente Zaanstad en ondertussen regelmatig op locatie te vinden bij bedrijven, gemeenten en het onderwijs. Onze old skool typemachine en de bijbehorende tip lijn. Samen met de opdrachtgever bepalen we de concrete vraag. De bezoekers, deelnemers of collega’s typen hun antwoord. Geen wifi, geen touch screen, gewoon op de tiepmasjien. Met dat heerlijke geluidje erbij. We dagen de typer natuurlijk wel uit om echt mee te denken, de diepte en breedte in. Hun tip komt immers op de tiplijn te hangen ter inspiratie en motivatie voor anderen.

Zero Waste Wandeltours
Met je eigen beker, bakje en zakje op pad om verpakkingsvrij boodschappen te doen. Spannend? Vooral leuk en duurzaam! We laten je zien waar je met je eigen verpakking boodschappen kunt doen of een heerlijke coffee to go, lunch of diner kunt halen. Ook laten we je de hotspots voor duurzame en/of lokale goodies en voedsel zien. We delen met liefde onze zero waste kennis met je maar horen ook heel graag jouw tips, tricks, drempels en overwinningen. Lopen we binnenkort samen door de Alkmaarse Binnenstad?

Kleding- en kado ruil
Al in 2015 publiceerde Genoeg-magazine een artikel over de duurzame leefwijze van Nanda, oprichtster van El Kombi, en de bewuste keuze die zij toen maakte om geen nieuwe kleding of andere luxe artikelen meer te kopen. Makkie 😉 Kleding en gebruiksartikelen kunnen bij een van de vele kringloop- en vintage winkels gekocht worden, maar een ruilavond organiseren is zeker zo leuk en doeltreffend! We organiseren regelmatig een kledingruil in Alkmaar. Daar ben je natuurlijk van harte welkom maar we organiseren het ook met liefde speciaal jou en je collega’s, buren, vrienden, familie of sportbuddies.

ik wil iets organiseren en mail je
oh nee wacht, ik app je
Zero Waste Workshop Leiden met Marije Hart op Groen en Wereldkas Alkmaar
Zero Waste Workshop Alkmaar Karavaan Hoeveel Aardes Gebruik Jij
Zero Waste Walk Alkmaar Zero Waste Workshop Nanda El Kombi SUp en Zero Waste
kledingruil zero waste lifestyle Alkmaar nanda van den Ham

zero waste nederland

Volledig verpakkingsvrij boodschappen doen is een echte uitdaging, maar minderen is makkelijker dan je denkt. Ga standaard op pad met je eigen beker, bakje en zakje. Bij een groeiend aantal ondernemers ben je namelijk welkom met je eigen verpakking. Zero Waste Nederland heeft een mooi overzicht op haar website staan van al deze locaties in Nederland en België.

Volg ook vooral Elisah Pals, Initiatiefnemer van Zero Waste Nederland. Zij deelt heel regelmatig eenvoudig te tackelen uitdagingen en best practises op haar LinkedIn.

zero waste alkmaar

El Kombi zet zich in haar thuishaven Alkmaar in voor dit doel. De duurzame ondernemers waar je met je eigen beker, bakje, zakje welkom bent zijn te herkennen aan een sticker met precies die tekst op hun voordeur of etalage. En er zijn meer en meer ondernemers die duurzaam bezig zijn; denk aan de tweedehandswinkels, horecagelegenheden waar havermelk de norm is, kledingwinkels die fast fashion vaker links laten liggen en juist gaan voor duurzame collectie, biologische supermarkten, de good old weekmarkt en natuurlijk de bibliotheek. Duurzaamheid op z’n best! Je vindt alles in het overzicht hieronder. Mis je jouw favoriete ondernemer? Laat het ons weten of  vraag hier gratis een sticker aan.

20191203 NHD krant sticker eigen verpakking Zero Waste Walk Lifestyle Alkmaar

Locaties Alkmaar

Get Your Richtingen

Show Afstand In

Gebruik mijn locatie naar de dichtstbijzijnde Service Provider te vinden in de buurt van me

Zoek een locatie

Winkels: 0
Laden ...

Richting

.