Stand Up Paddle

Lees meer

stand up paddle

Van oorsprong komt de sport uit Hawaii. Precies …. Aloha! Daar wordt in de golven gesupt, bij hoge golven zeker een uitdaging. Wij suppen op vlak water; door de Alkmaarse grachten, richting Bergen, in de Eilandspolder of het pittoreske Broek op Langedijk. Je kunt het suppen zo relaxt of intensief maken als je zelf wilt.

Nog niet eerder op een board gestaan? No worries. Oprichtster Nanda is gecertificeerd ASI SUP instructeur. Na een korte uitleg en demonstratie van de basistechnieken staat vrijwel iedereen binnen no time fluitend op de sup. Echt.

We gebruiken high quality sup boards van het merk Starboard, vernieuwen jaarlijks een deel van vloot, om de beste kwaliteit te garanderen en hebben verschillende modellen beschikbaar. Stabiele beginnersups, soepele tourboards, sup-yoga boards en 8-persoons megasups voor de ultieme teambuildingsactiviteit.

see you on board!

Sup je met ons mee?

We organiseren met grote regelmaat sup lessen, clinics, tours en evenementen. Van beginners tot gevorderden lessen om beter te leren suppen, sunrise tours, sup yoga sessies en onze befaamde sunset en full moon sup tour. Datum, tijd. locatie en kosten, alles is te vinden in de agenda. Volg ons op facebook en instagram voor de leukste tips, weetjes en events.

Bij de meeste suptours kun je als beginnend supper prima mee. We beginnen dan op de kade met een uitleg van de basis tips & tricks om vervolgens gezamenlijk het water op te gaan. Echt, de meeste suppen binnen no-time fluitend door het centrum van Alkmaar! Toch bang om te vallen of is het wat frisser? Huur dan wetsuit. Heb je een eigen board? Dan ben je net zo welkom en betaal je natuurlijk minder 🙂

Duur: vanaf 1,5 uur
Deelnemers: vanaf 1 persoon
Kosten: vanaf €15- incl. BTW per persoon

Sup huren

Zelf op pad? Kan. Ook als je het nog niet eerder hebt gesupt. Na een korte instructie met de basis tips & tricks sta je binnen no time op je supboard. We vertellen je met liefde de leukste routes in de stad, sup langs de ijsbel of bestel je biertje bij de bierbel. Paddle like a local 🙂

Het eerste uur betaal je €15,- voor board & peddel, daarna €10,- per uur. Wil je vaker op pad, dan is een 5- of 10 rittenkaart of onze clubcard een aanrader. Dan betaal je ook voor het eerste uur maar €10,-. Dat scheelt!

Reserveer je board hier. of via een belletje of appje naar +31624805655.

Bang om te vallen? Huur een wetsuit 🙂 Reserveer je maat via een belletje of appje naar +31624805655.

Duur: vanaf 1 uur per supboard
Deelnemers: vanaf 1 persoon
Kosten: vanaf €10,- incl. BTW per supboard per uur

Suppen in Alkmaar Teamuitje Urban Nomads Club Starboard Groep Starship Megasup Nanda

Megasup

Omdat het kan en té leuk is…met zijn 8-en op de sup!  Met een beetje passen, meten en balanceren stap je er zelfs met 10 personen op . We hebben 2 van deze groepsups voor je klaarliggen. Ideaal voor een vrijgezellenfeestje, vriendenweekend of boardmeeting met je team. Check deze toffe throwback van de Suit On Sup met de Urban Nomads Club in Alkmaar  en het immens gezellige Teamuitje van Soepp

Samenwerken, natte pakken en schaterlachen staan al op het programma. Wil je het uitbreiden met een speurtocht onderweg, teambuilding activiteiten of catering tijdens of na afloop? Helpen we mee!

Duur: vanaf 2 uur per board
Deelnemers: max. 8-10 per board
Kosten: vanaf €75- ex. BTW per board per uur

Suppen met groep

Suppen met je groep! 

Je kunt een privé-tour of clinic voor je groep reserveren in onze thuishaven Alkmaar of op locatie. Op de kade beginnen we met de basis tips & tricks om vervolgens gezamenlijk het water op te gaan. En dat is dan weer het mooie van een privé-groep; dan bepalen we samen waar we heen gaan en hoe lang. Koffie of lunch onderweg? Kan ook. It is up to you!

Echt, na een uitleg van de basis tips & tricks en een korte demonstratie, staan de meeste binnen no-time op hun board! Toch bang om te vallen of is het wat frisser? Huur dan wetsuit.

Duur: Circa 1,5 tot 2 uur.
Deelnemers: tot 15 personen (meer op aanvraag)
Kosten: vanaf €25,- p.p.

Gastles en Sup it up Waterschap Jules Verne Groep 8 Juf Noa - fotos van school gekregen

Suppen met School

Sinds 2016 nemen we met immens veel liefde en plezier leerlingen mee het water op. Suppen tijdens de sportles, het schooljaar suppend afsluiten, suppen als activiteit tijdens een schoolreisje … we maken er een feestje van met de leerlingen door spel- en/of wedstrijdelementen toe te voegen.

Scholen komen naar onze thuishaven Alkmaar toe of wij gaan met de SupBus en Boards naar school. Moet er natuurlijk wel voldoende water in de buurt zijn, zoals bij het Jan Arentsz in Langedijk waar we al jarenlang een 3-weekse sport-sup-les verzorgen.

Juist op zoek naar die educatieve insteek over klimaatverandering en de plastic soup? Laat je dan inspireren door onze informatie op de groepen-pagina.

Sup Alkmaar El Kombi Nanda Starboard

Locaties

We werken vanuit onze SupBus en vanaf verschillende locaties. Onze twee hoofdlocaties zijn gelegen in het centrum van Alkmaar; de Baansingel en het Ringersplein.

De opstap aan de Baansingel is uniek en favoriet: klein & fijn en direct aan het Kennemerpark. Je stapt rustig op en sept zo het centrum in! Op het Ringersplein (ook wel Noorderkade genoemd) vind je onze SupBus vlakbij de chille en creatieve hangout Stadsstrand de Kade. Voor de duidelijkheid staat de locatie altijd in het evenement en op je reserveringsbewijs.

Het mooie van de SupBus is dat we “overal” kunnen suppen. We organiseren dan ook regelmatig tours vanaf de Bergermeer, Limmen en Broek op Langedijk.  Wil je met je groep op een andere locatie suppen? Neem dan contact om de (water)opties te bespreken.

Kleding

Jaaaa en dan, wat trek je aan?

  • Bekijk de weersvoorspelling, denk logisch na en trek vooral aan waar je je goed in voelt en goed in kunt bewegen.
  • Bij zomerse temperaturen volstaat een korte broek of zelfs bikini.
  • Is het iets kouder (en zeker met een frisse wind) werk dan met laagjes kleding. Yoga-legging of trainingsbroek in combinatie met een topje, shirt met lange mouwen, ademend jasje etc. Trek vooral geen spijkerstof of wollen kleding aan, mocht het nat worden dan wordt het echt heel zwaar en ongemakkelijk.
  • Als het “echt” koud is dan is een wetsuit aan te raden. Wetsuits zijn te huur a €9,50, We hebben een ruim aantal en verschillende maten. Reserveer minimaal 24 uur vooraf.
  • Blote voeten zorgt voor het meeste contact met je board en betere balans. Ideaal in de zomer dus. Is het frisser dan dien je zelf voor schoenen (surf- of sport) en handschoenen te zorgen.
  • Houd er rekening mee dat het water aan het begin van de zomer nog niet is opgewarmd en kouder kan zijn dan de luchttemperatuur.
  • Op de voorkant van je board kun je in een (waterdichte) tas spulletjes meenemen. Een tas met een setje droge kleding kun je in de sup-bus achterlaten. Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis.
  • Onmisbaar: water. Drinkwater dus ? Gebruik een herbruikbare fles, geen single use.