Stand Up Paddle

Lees meer

Wat is suppen

Sup.
Stand Up Paddle.
Staand op een board peddelen.
Simple as that.

Van oorsprong komt de sport uit Hawaii. Precies …. Aloha! Daar wordt in de golven gesupt, bij hoge golven zeker een uitdaging. Wij doen het op vlak water; door de grachten, in de polder of op een meer en je kunt het zo relaxt of intensief maken als je zelf wilt.

Nog niet eerder op een board gestaan? No worries.
Oprichtster Nanda is gecertificeerd ASI SUP instructeur. Na een korte uitleg en demonstratie van de basistechnieken staat vrijwel iedereen binnen no time fluitend op de sup. Echt.

We gebruiken high quality boards van het merk Starboard, vernieuwen jaarlijks een deel van vloot, om de beste kwaliteit te garanderen en hebben verschillende modellen beschikbaar. Stabiele beginnerboards, soepele tourboards, sup-yoga boards en 8-persoons megasups voor de ultieme teambuildingsactiviteit.

Clinics, tours, events

We organiseren met grote regelmatig clinics, tours en evenementen. Intro clinics, beginners tours, sunrise sups, sup sport clinics, sup yoga sessies en de befaamde sunset en full moon sups.

Datum, tijd. locatie, kosten en hoe je kunt reserveren…. alles is te vinden in de agenda, op facebook en instagram.

Huur

Zelf op pad? Kan. Ook als je het nog niet eerder hebt gedaan. Na een korte instructie met de basis tips & tricks sta je binnen no time. Toch bang om te vallen? Huur een wetsuit :).
Het eerste uur betaal je €15,- voor board & peddel, daarna €10,- per uur. Wil je vaker op pad, dan is een 5- of 10 rittenkaart een aanrader. Dan betaal je ook voor het eerste uur maar €10,-. Dat scheelt! Reserveren kan via het contactformulier of een belletje of appje naar +31624805655.

Kleding

Jaaaa en dan, wat trek je aan?

  • Bekijk de weersvoorspelling, denk logisch na en trek vooral aan waar je je goed in voelt en goed in kunt bewegen. 
  • Bij zomerse temperaturen volstaat een korte broek of zelfs bikini.
  • Is het iets kouder (en zeker met een frisse wind) werk dan met laagjes kleding. Yoga-legging of trainingsbroek in combinatie met een topje, shirt met lange mouwen, ademend jasje etc. Trek vooral geen spijkerstof of wollen kleding aan, mocht het nat worden dan wordt het echt heel zwaar en ongemakkelijk.
  • Als het “echt” koud is dan is een wetsuit aan te raden. Wetsuits zijn te huur a €9,50, We hebben een ruim aantal en verschillende maten. Reserveer minimaal 24 uur vooraf.  
  • Blote voeten zorgt voor het meeste contact met je board en betere balans. Ideaal in de zomer dus. Is het frisser dan dien je zelf voor schoenen (surf- of sport) en handschoenen te zorgen.
  • Houd er rekening mee dat het water aan het begin van de zomer nog niet is opgewarmd en kouder kan zijn dan de luchttemperatuur.  
  • Op de voorkant van je board kun je in een (waterdichte) tas spulletjes meenemen. Een tas met een setje droge kleding kun je in de sup-bus achterlaten. Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis.
  • Onmisbaar: water. Drinkwater dus 🙂 Gebruik een herbruikbare fles, geen single use.