Skip to main content

Afval.
Niet het meest sexy thema…
En toch duiken we met liefde dit thema in!

Op verzoek van Gemeente Alkmaar en Stadswerk072 geven we de komende periode op verschillende locaties in Alkmaar de interactieve workshop “afval als grondstof en zwerfafval”.

Afval, sorteren en recyclen zijn van die complexe thema’s. Thema’s waar nog veel vragen aan kleven. Stadswerk072, verantwoordelijk voor het ophalen en verwerken van ons huisvuil, wil die vragen graag beantwoorden. En wij, Marije en ik gaan ze daarbij helpen! Marije heeft haar Hart op Groen en met haar samenwerken is tof.  Ze houdt er, net als ik, van om complexe thema’s serieus te nemen maar ze luchtig en interactief te behandelen.

We hebben er een split second over nagedacht om de workshops een über-fancy-hipperdepip-naam te geven. Maar lieve mensen, het is wat het is en het is zo’n immens belangrijk thema dat we hopen dat jullie met zoveel zijn dat we alles uit de kast moeten halen om iedereen een zitplaats te geven.


Deelname aan de workshops is gratis. Meer informatie is te vinden via deze link:
https://www.stadswerk072.nl/workshops-van-afval-naar-grondstof/.
en in de agenda bij de evenementen.
De aftrap is op dinsdagavond 19 november in dorpshuis Onder de Boom in Graft. Daarna volgen De Mare op 12 februari en Overdie op 18 maart. Opgeven is niet verplicht maar met het oog op de zitplaatsen wel handig en kan gewoon via de mail schoonalkmaar@stadswerk072.nl.

De foto’s bij dit bericht zijn van een soortgelijke workshop die Marije en ik vorig jaar samen gaven in de bibliotheek in Alkmaar. Ook daar gingen we voor serieus, luchtig en interactief. Over afval praten werd niet sexy, wel leuk en interessant!

We zien jullie graag bij een van de workshops.
Samen met je vragen, tips, twijfels en glimlach.

Tot dan,
Marije en Nanda

 .  .  .  .  . 

Leave a Reply