Skip to main content
educatiesup it up

Het Technasium ontwerpt.

By november 5, 2021No Comments
“Als robots gras kunnen maaien moet hiervoor ook iets te bedenken zijn.”

Met deze een mooie vergelijking refereert het Dalton College naar de Plastic Soup. Want er moet toch een device te bedenken zijn waarbij zwerfafval automatisch uit het water gehaald kan worden?

Met The Ocean Clean Up als groot(s) voorbeeld gaat het Technasium in Alkmaar in ieder geval met deze uitdaging aan de gang. Ik heb er alle vertrouwen in dat er mooie prototypes gemaakt gaan worden.

 

 

Met Stadswerk072 als opdrachtgever en El Kombi als expert staat deze ontwerp-uitdaging dit jaar op de agenda van het Dalton College in Alkmaar Om de uitdaging goed uit te kunnen voeren worden er diverse stappen doorlopen. Allereerst natuurlijk de vraag over welk soort afval we het eigenlijk hebben? Dat hebben de leerlingen zelf uitgezocht door het uit het water te vissen. Uiteraard vanaf de sup 🙂

    

Het afval is mee naar school gegaan, met de volgende begeleidende boodschap naar medeleerlingen “Mocht je een luchtje ruiken in de fietsenstalling. Het drijfafval is er tijdelijk (in zakken) opgeslagen. We moeten het nog fotograferen en documenteren. Dit doen we binnenkort en daarna gaat het in de afvalcontainer.”

Het fotograferen, documenten en afvoeren is inmiddels gebeurd. Op dus naar de volgende stappen: bedrijfsbezoeken. analyseren, bestuderen en ontwerpen. Wordt het daarna testen & aanpassen of  proberen & presenteren? We houden jullie op de hoogte!

Leave a Reply