Skip to main content
educatiesup it up

Duifjes

By november 3, 2021november 12th, 2021No Comments
“Juf! Juf! Stop!
Er zit een duif in het water en hij kan er niet uit!“

 

Wat goed dat de leerlingen van het Kleurenorkest in Limmen het zagen. We draaiden onze boards direct om en haalden het beestje uit het water. Het is niet de eerste keer dat we dieren in nood meenemen en vaak is “laten opdrogen” van een volledig doorweekt beestje een goede stap vooruit. Dan komt er wat beweging in en worden de vleugels los geschud. Dit torteltje was niet doorweekt en er werd niet met vleugels geschud… mee op mijn board dus. Lekker hip en rustig in een Adidas jasje maakte het duifje met ons ons rondje af.

Onderweg klonken de nodige “Juf mag ik even naar haar kijken?” en “aaaah wat zielig he” over het water. Na afloop wisten de leerlingen genoeg afstand te houden zodat het torteltje geen extra stress kreeg. Lief he.

 

De dierenambulance was op dat moment druk, begrijpelijk maar het diertje is niet oké dus wat doe je dan? Op naar de Wildopvang in Krommenie voor de beste verzorging. Op een van de foto’s (die in mijn badkuip) zie je al dat er iets mis is met de vleugel/ Deze bleek verbrijzeld. U snapt het al… ze hebben het beestje in laten slapen. Geen pijn meer. En dat dankzij de oplettende en bevlogen leerlingen van meester Daan. Dank jullie wel duifjes!

 

En natuurlijk ook een dikke dank je wel namens de leerlingen en mijzelf aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier – HHNK die de gastles en clean up mogelijk maakte en de Wildopvang Krommenie voor de goede zorgen.

Provincie Noord-Holland

Leave a Reply