Skip to main content
educatiesup it up

Koningsdag | shout out 4 tot met zoveel

Koningsdag Sup it UP Trashwalk El Kombi Sup Alkmaar Nanda

Inmiddels is het 3 days after the day after Koningsdag clean up. En tóch wil ik er nog wat over zeggen 🙂 Want ik had al heel wat shout outs gedaan richting alle helden die vrijwillig en keihard hun handen uit de mouwen hadden gestoken (en die shout out herhaal ik met alle liefde nogmaals in HOOFDLETTERS) maar ik wil er nog een paar doen;

 

Gemeente Alkmaar & de Alkmaarse horeca- ondernemers en evenementen-organisatoren

In de dagen voor Koningsdag heb ik contact gehad met de gemeente over de bierbekers. De hoeveelheid plastic wegwerpbekers die we normaal gesproken na Koningsdag uit het water vissen zijn sky high, wat konden we dit jaar verwachten? Zijn statiegeldbekers nu de norm? Dat zou bergen bekers in het water schelen. De uitkomst van het gesprek: de statiegeldbeker is niet verplicht tijdens de Koningsdagfeesten van 2022. Goed om te weten en op naar een mooi feest.

 

 

En wauw wat is er Koningsnacht en Koningsdag goed gefeest! Heer-lijk!

Bekend is dat mijn voorkeur uitgaat naar de duurzame herbruikbare beker en er zijn meer kansen die we nog kunnen pakken maar ik kijk graag naar de positieve stappen die al gezet worden; de keuze van horecaondernemers om te kiezen voor bio-based bierbekers*, de inzet van ondernemers na afloop van de feesten om de straten afvalvrij te maken en de afrastering bij Het Waagplein en de Platte Stenenbrug om te voorkomen dat bekers (en ander afval) het water in rollen. We vonden ze nog steeds in grote aantallen, maar het heeft zeker geholpen. Een positieve shout out dus!

Natuurlijk gaan er ook shout outs naar de media, zo fijn dat er groots aandacht besteed wordt aan het thema zodat bewustwording blijft groeien en veranderingen gerealiseerd worden.

Maurice Blaauw, fantastisch dat je de hele clean up met ons mee was met je camera en microfoon. Dank je wel, zo waardevol! En wat werd je artikel veel en in verschillende varianten opgepakt zeg!

Dominic Schijven en Jan Jong, bedankt voor het uitgebreide artikel en de mooie foto’s, zowel online als printed. Gewoon voorpagina!
Barbara Duiverman, zo fijn dat je er de hele tijd bij was en je heerlijk vrolijke input hebt gedeeld!
Onze burgemeester Anja Schouten

Als je heel goed kijkt dan zie je ons zitten op de foto bij het Waagplein, linksachter en piepklein. Zittend op mijn board pratend met onze burgemeester Anja Schouten. Zo waardevol hoe betrokken en actief ze is. En hoewel de camera’s op scherp stonden hoefde zij niet perse op de foto “Het gaat niet om mij maar om de inzet van de suppers en trashwalkers.”  Mooi he?

En last but zeker not least een immense shout out naar iedereen die onderweg, vooraf, achteraf en iedere dag de inzet van de helpende helden waardeert.

 

Lieve mensen, we doen het samen.

 

*bio-based materialen zijn niet persé biologisch afbreekbaar of composteerbaar. Het is ingewikkelde materie. Meer weten? Laat het me weten en/of lees dit artikel.  

 

Leave a Reply