Zero Waste

Lees meer

Wat is Zero
Waste eigenlijk?

Gaat zero waste letterlijk om “nul afval”?  Dat is heel idealistisch. Het gaat meer om een lifestyle. Een manier van leven om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Door bewuste keuzes te maken als het gaat om producten en verpakkingen, door na te gaan wat de verborgen impact van je aankoop is, door de afweging te maken of je “het” wel echt nodig hebt en of er duurzame alternatieven zijn.

Is Zero Waste leven moeilijk,
duur of tijdrovend?

Nee, totaal niet. En je hoeft ook niet “cold turkey” alles te veranderen. Doe het one step at a time. Je neemt waarschijnlijk al je eigen boodschappentas mee, doe daar standaard je eigen herbruikbare groente- en broodzakjes  in en je eerste stap is gezet!

Je eigen Dopper waterfles of KleanKanteen koffiebeker zijn ook van die quick wins. Nog makkelijker zijn de handige kombi-packs die we voor je hebben gemaakt. Ja, zo makkelijk is het.
De hele selectie van onze favoriete producten vind je hier.

Storytelling

Genoeg-magazine publiceerde een artikel over mijn lifestyle en de bewuste keuze die ik in 2015 maakte om geen nieuwe kleding of andere luxe artikelen meer te kopen. Hoe stoer vond (en vind!) ik het dat op de voorpagina van dát nummer zero waste guru Bea Johnson pronkt. Net als Bea heb ik in de afgelopen jaren mijn afval geminimaliseerd.
Tot hoeveel? Gemiddeld zo’n 100 tot 200 gram restafval per week. En daar hoef je echt geen gekke dingen voor te doen!

Dat ik met mijn levenswijze anderen inspireer en motiveer, dat had ik niet verwacht. Maar blijkt dus wel zo te zijn! Vandaar dat ik nu met veel plezier mijn verhaal deel. Waar en wanneer vind je onder “Storytelling” in de agenda.

Een inspiratiesessie bij je bedrijf, school, vereniging of buurtcentrum? Of organiseer je een evenement waarbij je de bezoekers wilt triggeren? Kan. Neem contact op en we bespreken de opties.

Workshops

DIY producten
Gezichts- en lichaamsproducten, duurzame herbruikbare verpakkingen, schoonmaakartikelen, je eigen thee! Je kunt zoveel zelf maken, het is vaak gezonder, soms goedkoper en gegarandeerd leuker dan kopen! We gaan hands on aan de slag en delen zoveel mogelijk tips & tricks met elkaar. Wat, waar en wanneer vind je onder “workshop” in de agenda.

Afval, serious business
Afval is serious business en nog ingewikkeld ook. Verre van saai dus!
Op informele en interactieve wijze nemen we je mee langs de verschillende soorten afval en de vraag wat er nu eigenlijk gebeurt met ons afval? Recyclen, wat hoort nou precies waar? Hoe maken we van afval weer een grondstof? Wat zijn biologisch afbreekbare verpakkingen? Knispert dat standaard? Stellingen, discussies, vragen en antwoorden. Alles komt langs. Waar en wanneer we afval onder de loep nemen vind je onder “workshop” in de agenda.

Sup it Ups, Trashwalks & de Buit
Ze vallen niet echt onder de zero waste workshops maar omdat ze té leuk zijn, zeker in combinatie met, noemen we ze toch.

Meer info Sup It Up

Een workshop bij je bedrijf, school, vereniging of buurtcentrum organiseren? Of host je een evenement waarbij je een workshop wilt aanbieden? Kan. Neem contact op (link naar contactpagina) en we bespreken de opties.