sup it up

Je kunt gaan suppen.
Je kunt ook gaan suppen en ondertussen zwerfafval uit het water halen.
Sup it up!

Lees meer

sup it up

Voorzien van bakje, knijper, schepnetje of handschoen stappen we op ons supboard. Al suppend halen we al het zwerfafval dat we tegenkomen eruit. Geloof me, ook beginnende suppers kunnen dit. Indien nodig starten we met een korte introductie van de basis technieken. En…je kunt altijd op je board blijven zitten als je wilt. Zelfde effect. Bovendien helpen we elkaar altijd; mocht jij net niet bij dat ene stukje kunnen? Dan lukt het een andere held het waarschijnlijk net wel.  Teamwork!

El Kombi Sup en Zero Waste Community Nanda van den Ham Stand up Paddle Alkmaar Sup it up Clean Up Baansingel Turfmarkt

trashwalk

Wil je wel meehelpen met de clean up maar liever niet op de sup? Trek dan je wandelschoenen aan en loop via de kade, het park en centum met ons mee. Gewapend met een grote glimlach, prikstok en afvalzak nemen we al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. Een belangrijke activiteit want vrijwel al het afval dat in het water ligt, lag eerst op de kant! Het gebeurt vaak dat afval tussen aangemeerde bootjes en de kade blijft hangen en dat de suppers er net niet bij kunnen, maar de Trashwalkers wel! Opruimmateriaal is gratis beschikbaar.

clean up alkmaar trashwalk peuk meuk groepsfoto hekelstraat IMG_5887

clean up pioniers

We zijn de pioniers onder de clean ups. We organiseren onze sup it up en trashwalks als sinds onze start in 2016. Het is nodig. En we doen het met liefde.

We pakken het zwerfafval letterlijk en figuurlijk aan. Elk item wat er uit is, is er maar uit en kan geen verdere schade aanrichten. Bij terugkomst scheiden we het afval zodat er zo veel mogelijk gerecycled kan worden. Win win.

Bovendien creëren we met onze activiteiten bewustwording. Heel veel bewustwording. We gaan zelfs een stap verder. Want hoewel we het met liefde doen zien we natuurlijk nog liever dat de clean ups overbodig zijn. Daar werken we met onze Zero Waste workshops en events naar toe. En zo is de cirkel rond.

held je mee?

Helden. De mensen die een stapje extra doen voor elkaar en de wereld. De mensen die onvermoeibaar en met een brok positieve energie meehelpen met de clean ups. Die helden zijn goud.

Held je ook met ons mee? In de agenda, op facebook en instagram kun je zien waar en wanneer we gaan. Deelname aan clean ups in de agenda en waar men zich op individuele basis voor kan aanmelden, is gratis. Een aantal clean ups organiseren we samen met partners als Stadswerk072, het Waterschap, Gemeente Alkmaar, Rotary Alkmaar,  Global Goals Alkmaar, UpFest en Karavaan.

Er zijn uiteraard ook clean ups die zelfstandig organiseren zoals de jaarlijks terugkerende clean ups tijdens Bali’s Biggest Clean Up en op World Clean Up Day maar ook  “losse sup it ups” op momenten dat het nodig is (vaak..!) en ludieke challenges die we opzetten.  Die gratis deelname daaraan, dat willen we zo houden. Een flinke investering vanuit onze kant maar we waarderen die inzet van de vrijwilligers gewoon zó enorm dat het goed voelt.

een clean up organiseren

Om gratis deelname voor particulieren vol te kunnen houden betalen groepen, bedrijven en scholen die een leuke én maatschappelijk verantwoorde activiteit willen organiseren wél. Voor het onderwijs gelden speciale tarieven.

Wil je een clean up organiseren of sponsoren (held!), neem dan contact op met Nanda via nanda@elkombi.nl of 0624805655.

Sup it UP Joris Kano Fiets Luuz Suppen in Alkmaar Nanda

“be the change you wish to see in this world”
Mahatma Gandhi