Skip to main content
in het nieuws

SDG Held 14

By mei 19, 2021mei 23rd, 2021No Comments

SDG 14 Global Goals Sup Clean Up Alkmaar El Kombi Nanda

Oh jee benoemd tot SDG-held maar wel als “de Alkmaarder met het meeste plastic”.

Als je mij ook maar een beetje kent, dan roept deze titel immense vraagtekens op. Met mijn Stand Up Paddle activiteiten vraag ik namelijk onder meer de aandacht voor het terugdringen van ons plastic verbruik. En dan met name het Single Use Plastic. Toevallig kun je zowel Stand Up Paddle als Single Use Plastic afkorten als SUP ?

Innovatieraad Alkmaar maakte onlangs een video over mijn bijdrage aan SDG14 – Leven in het water. Er stond tijdens de shoot windkracht 7, zelfs verscholen in de bus vlogen mijn haren me om de oren en op het water was het tegenwind peddelen. Misschien dat ik daarom zoveel belangrijke extra informatie heb weggelaten?

Denk aan de bewuste keuzes voor;

Starboard SUP i.v.m. hun duurzaamheidsprogramma,
Vinted waar ik een plastic maar tweedehands regenjas vond,
Röhnisch i.v.m. hun duurzame sportkleding gemaakt van pet-flesjes,
– en de bijna altijd aanwezige bak voor op mijn board voor het zwerfafval ?
Het was een heerlijk positief gesprek, dank daarvoor Gregory Chong en filmers Nathalie Kamp en Senna Brammer en Mena Leila.

Op SDG Nederland vind je meer info over de 17 Sustainable Development Goals en op www.globalgoalsalkmaar.nl meer waardevolle lokale SDG-helden. Draag je zelf ook bij aan een of meer van de 17 SDG’s?

Leave a Reply