Skip to main content
stand up paddle

Waterbazen

By september 12, 2021november 12th, 2021No Comments

Waterbazen zijn het!
De bijna 200 leerlingen die ik de afgelopen maand mee op pad heb mogen nemen in de wondere wereld van Veilig Schoon en Voldoende Water hebben het super gedaan.

Gastles en Sup it up Waterschap Onderwijs Buitenles Alkmaar

Zowel tijdens het theorie gedeelte op school, de trashwalk, het sup it uppen en het scheiden van de opgehaalde buit gingen ze er vol voor. Ondanks de soms donkere wolken boven ons en pittige wind waren ze enthousiast en druk bezig met lopen, suppen, rapen en sorteren. Zelfs een paar verfrissende duiken tijdens het suppen veranderende niets aan de vrolijkheid. Door gingen ze!

Na afloop sorteren en analyseren we al het afval. Onder het mom meten = weten probeer ik het afval zoveel mogelijk voor ze te documenteren: 1 voor 1 gaat ieder item op de foto. Een flinke klus én handig naslagwerk voor de leerlingen om in de toekomst nog eens te bekijken wat er nou zoal in de natuur terechtkomt en waar kansen liggen om het te verminderen.

Soms lukt dat documenteren wel maar soms lukt het niet. Zoals bij “de buit” van Juf Jettie. Haar kanjers hadden tijdens het trashwalken en sup it uppen maar liefst 21,7 kilo restafval, 7,1 kilo PMD en 1,5 kilo glas opgehaald. Oftewel samen 32,3 kilo! Weet je hoeveel stukjes dat zijn? Heul veul! ?In ieder geval teveel om op dat moment te fotograferen

32,3 kilo is een hoeveelheid waar we ons echt zorgen om moeten maken maar waar deze kanjers ook echt trots op mogen zijn. En als naslagwerk hebben ze de 672 foto’s van hun schoolgenootjes. Ik mocht dezelfde week namelijk nog 2 keer naar de Jules Verne Alkmaar om een Waterschap-gastles te geven. Aansluitend gingen de kanjers van groep 6 trashwalken en de helden van groep 8 sup it uppen. Zij verdienen zeker net zo’n dikke thumbs up up als groep 7 van Juf Jettie.

Pure bazen daar op de Jules Verne

Ronduit Onderwijs
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
Gemeente Heerhugowaard Gemeente Alkmaar
Provincie Noord-Holland

#elkombisup #alkmaar #standuppaddle #supitup #zerowaste #waterbazen

Leave a Reply