Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sup it Up & Trashwalk – World Clean UP Day

16 september 2023 @ 09:30 - 12:30

Gratis
20230916 sup it up & trashwalk world clean up day Alkmaar HHNK

World Clean Up Day, daar doen wij natuurlijk aan mee! Samen de handen uit de mouwen steken voor een beter wereld. Held je mee?

Al enkele jaren mag ik samenwerken met het Waterschap. Als boegbeeld voor hun zomercampagne Water Geniet Ervan, door gastlessen op het basis- en voortgezet onderweg te geven in combinatie met een sup it up of trashwalk of door een speciale clean up voor ze te organiseren. Zoals deze!

Wat is het plan?
We gaan sup it uppen en trashwalken.  Welke optie je ook kiest, we nemen onderweg al het zwerfafval dat we tegenkomen mee en beide activiteiten zijn even belangrijk. Bovendien is het een feestje om dit met alle mooie mensen die meehelpen te doen. Uiteraard maken we onderweg of na afloop tijd voor wat lekkers en goede gesprekken.

Trashwalken
Trek je wandelschoenen aan en loop via de kade, het park en centum met ons mee. Gewapend met een grote glimlach, knijper en afvalzak nemen we al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. Een belangrijke activiteit want vrijwel al het afval dat in het water ligt, lag eerst op de kant! Opruimmateriaal is gratis beschikbaar.

Sup it Up
We gaan met onze sup, paddle, schepnetje en/of knijper het water op en nemen al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. Boards, bakjes, netjes en knijpers zijn gratis beschikbaar, verzorgd door El Kombi maar mogelijk gemaakt door het Waterschap. Heb je je eigen board? Dan zou het echt fijn zijn als je die meeneemt, des te meer boards blijven er beschikbaar voor waterbazen  die dat niet hebben.

Ouder/verzorger 
Voor de ouder/verzorger is het handig als je al eens gesupt hebt omdat de focus tijdens de sup it up op het zwerfafval ruimen ligt en niet op het lesgeven. Kun je zelfstandig op de sup komen, sturen, remmen, rapen, ondertussen op het andere waterverkeer én je kleine waterbaas letten? Meld je dan direct aan!
Heb je nog niet eerder gesupt maar wil je wel graag meehelpen? Dan zijn jullie net zo welkom maar vermeld het wel even bij het reserveren. Dan houden we er rekening mee.

Kids 
Ja kinderen zijn juist welkom. Graag! Het is wel belangrijk dat ze in het bezit zijn van een zwemdiploma en bij de kleinsten is een zwemvestje aan te raden. Neem deze alsjeblieft zelf mee.
Een eigen sup of voorop bij jou? Ervaring leert dat het supergezellig is als je kind voor het board zit bij jou. Bovendien helpen jullie elkaar; de een supt, de ander vist het afval op. Wil je kind graag op een eigen board, dan mag dat ook. We gaan rustig aan en houden rekening met elkaar maar het is belangrijk dat je als ouder/verzorger je kind goed in de gaten houdt. Veiligheid voor alles he lieve mensen. Let er op dat je voor  je kind ook altijd een plekje reserveert: of voorop bij jou, of met een eigen (huur)board.

Programma:
09.30-10.00 uur inloop & voorbereiding
10.00-11.30 uur sup it up
11.30-12.00 uur afval sorteren & afsluiting
12.00-12.30 uur uit ervaring weet ik dat we vaak zo lekker bezig zijn dat het wel eens wat uitloopt. Vandaar dit half uurtje speling 🙂  Zijn we wel om 12.00 uur klaar? dan heb je knetterhard geholpen en kun je je verdiende karmapunten tellen.

Locatie: we verzamelen bij de SupBus. Deze staat bij de steiger van El Kombi aan de Baansingel in Alkmaar.

Gegevens

Datum:
16 september 2023
Tijd:
09:30 - 12:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

El Kombi Sup Opstap Baansingel Alkmaar
Baansingel hoek Overdiepad
Alkmaar, 1814 ZH Nederland
Telefoon
+31624805655
Bekijk de site van Locatie

Organisator

el kombi
Telefoon
+31624805655
E-mail
nanda@elkombi.nl
Bekijk de site van Organisator

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar