Skip to main content

aloha

Lees meer

nanda

Hi! Mijn naam is Nanda van den Ham. Geboren en getogen in Noord-Holland en alweer bijna 10 jaar inwoonster van het heerlijke Alkmaar. Voor Alkmaar was Mexico mijn thuishaven. Ruim negen jaar. Loved it.

Ik hou van mensen, dieren, de natuur, buiten zijn, reizen, leven, beleven, een biertje in de kroeg om de hoek…volgens mij hou ik gewoon van de liefde voor het leven.

el kombi

Na jarenlang met veel plezier in het hotelwezen en toerisme te hebben gewerkt vertrok ik in mei 2016 voor 2 maanden met mijn rugtas naar Costa Rica. Ik liet me leiden door de wind en de mooie mensen die ik onderweg tegenkwam. Na 2 weken kwam ik in Santa Teresa terecht. Playa Hermosa om precies te zijn.

Playa Hermosa betekent “Pracht Strand”. En dat was het. Parelwit zand. Azuurblauwe zee. Verre van toeristisch. Geen luxe. Back to Basic. In de zeelucht slapen, ‘s ochtends gewekt worden door de apen die ontwaakten en vers fruit in overvloed. Idyllisch.

Maar hoe idyllisch ook, die azuurblauwe zee en dat parelwitte strand waar vrijwel niemand kwam…daar lag iedere dag zwerfafval!
Natuurlijk raapten we het op.
Iedere dag weer.

*kijkt zorgelijk*

Met al dat afval daar en de verse herinneringen aan mijn sup-tochten thuis waar ik standaard thuiskwam met een board vol afval wist ik dat ik iets wilde en moest doen. Ik wilde de wereld weer mooier maken. Nog mooier. Weer mooi. Nog mooierderder. Hoe je het ook wilt noemen..

dáár, met mijn kont in dat parelwitte zand
dáár, richtte ik El Kombi op.

En het is een van mijn beste beslissingen ooit. Want ook al is El kombi een initiatief mij, Nanda, ik sta niet alleen. Vandaar dat ik graag in de we-vorm spreek. De “we” staat voor de fantastische groep mensen om mij heen: familie, vrienden, suppers, sup it uppers, vrijwilligers, enthousiastelingen en changemakers die allemaal meedoen.
En de groep groeit, de groene golf is volop in beweging! Yeeehaaaa!
Meer weten?
Ook meedoen?
Kan gewoon!

el kombi sup it up supcleanup alkmaar