Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sup it Up – Waterbazen Scheppen Voor Schoon Water

26 september 2021 @ 09:30 - 13:00

Gratis

Waterbazen….we gaan het water weer op!

Al enkele jaren mag ik samenwerken met het Waterschap. Als boegbeeld voor hun zomercampagne Veilig Schoon Voldoende Water, door gastlessen te geven in combinatie met een sup it up of trashwalk of door een speciale clean up voor ze te organiseren. Zoals deze!

De Waterbazen, Scheppen Voor Schoon Water Sup it up!
Een mondvol en we kunnen jouw hulp goed gebruiken op zondag 26 september. 

Wat is het plan?
Sup it Uppen natuurlijk! We gaan met onze sup, paddle, schepnetje en/of knijper het water op en nemen al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. Boards, bakjes, netjes en knijpers zijn gratis beschikbaar, verzorgd door El Kombi maar mogelijk gemaakt door het Waterschap. Heb je je eigen board? Dan zou het echt fijn zijn als je die meeneemt, des te meer boards blijven er beschikbaar voor waterbazen  die dat niet hebben.

Sup ervaring of nog niet?
Het is handig als je al eens gesupt hebt want de focus ligt tijdens de sup it up op het zwerfafval ruimen.  Kun je zelfstandig op de sup komen, sturen, remmen, rapen, ondertussen op het andere waterverkeer letten en ook nog gezellig meekletsen? Meld je dan direct aan!
Heb je nog niet eerder gesupt maar wil je wel graag meehelpen? Vermeld het dan bij het reserveren. Dan gaan we ervoor zorgen dat ook jij een sup it up waterbaas wordt!

Kids 
Ja natuurlijk vind ik het fantastisch als kinderen meehelpen! Meld hem of haar sowieso altijd even aan.
Als het weer ons goed gezind is, jij zelf goed kunt suppen en je zoon/dochter zijn/haar zwemdiploma’s gehaald heeft, dan mag hij/zij voor mee op de sup. Kinderen vanaf 12 jaar mogen op een eigen board mee, wel met een ouder/verzorger die hem/haar in de gaten houdt en zelf handig is op de sup. Veiligheid voor alles he lieve mensen.

Vooraf, tijdens en na afloop 
Vooraf: na het reserveren ontvang je een mailtje met aanvullende tips met kleding en dergelijke.
Na afloop: dan sorteren gezamenlijk het afval zo goed mogelijk. Hoe beter we dat doen, hoe meer er gerecycled kan worden. En we leren er een hoop van.
Vooraf, Tijdens en na Afloop: pas goed op jezelf en elkaar en geniet. Waterbaas! 

Programma:
09.30-10.00 uur inloop & voorbereiding
10.00-12.00 uur sup it up
12.00-12.30 uur afval sorteren & afsluiting
12.30-13.00 uur uit ervaring weet ik dat we vaak zo lekker bezig zijn dat het wel eens wat uitloopt. Vandaar dit half uurtje speling 🙂  Zijn we wel om 12.30 uur klaar? dan heb je knetterhard geholpen en kun je je verdiende karmapunten tellen.

Locatie: we verzamelen bij de SupBus. Deze staat op het Ringersplein vlakbij Stadsstrand de Kade in Alkmaar.

Even wat achtergrond info:
Tussen 13 september en 10 oktober 2021 organiseert Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de Waterbazenactie ‘Scheppen voor schoon water!’ om aandacht te vragen voor het nut van afvalrapen. Veel afval dat op straat belandt, komt uiteindelijk in de sloot of in het riool terecht.

Via de rioolwaterzuiveringen en gemalen haalt het Waterschap veel rommel uit het water. Maar met kleiner afval (zoals stukjes plastic) lukt dit niet altijd. Dat is slecht voor de waterkwaliteit, planten en dieren die in en om het water leven. Ook kan kleiner afval uiteindelijk in de zee belanden. Gelukkig rapen steeds meer mensen zwerfafval rond het water.

Gegevens

Datum:
26 september 2021
Tijd:
09:30 - 13:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie

El Kombi Sup Opstap Noorderkade / Ringersplein Alkmaar
Noorderkade, Ringersplein Alkmaar
Alkmaar, 1823 CJ Nederland
Telefoon
0624805655
Bekijk de site van Locatie

Organisator

el kombi
Telefoon
+31624805655
E-mail
nanda@elkombi.nl
Bekijk de site van Organisator

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar