Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zero Waste Wandeltours – Alkmaar Centrum

5 juni 2021 @ 10:00 - 12:30

20210605 Zero Waste Wandel Tour Alkmaar FB
Door het hele land organiseert Zero Waste Nederland op 5 juni wandeltours waarin je bekend wordt gemaakt met “afval vrij winkelen”. Uiteraard doen ook wij in Alkmaar weer mee. Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan op 5 juni met ons mee op pad!
Wat gaan we doen?
– We hebben een interactieve wandeltour langs Zero Waste locaties in Alkmaar voor je samengesteld. Door onze persoonlijke duurzame levensstijl hebben we toffe lokale hotspots leren kennen. Deze adressen, waar je terecht kan met je eigen verpakkingen en waar je plasticvrije producten kan kopen, delen we graag met jou.
– Eén gids vangt je op op het Canadaplein en helpt je op weg. Met een handige handleiding bezoek je zelf (of samen) deze favoriete adressen, op een leuke uitgestippelde route. Onderweg kom je de andere gidsen tegen, die je extra tips en informatie geven. Er is voldoende ruimte om al je vragen te stellen. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!– We bezoeken ten minste 5 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop “Neem gerust je eigen verpakking mee”. Je ontmoet toffe duurzame ondernemers die vaak ook een goed verhaal te vertellen hebben. Laat je inspireren!– De groepjes zijn heel klein zodat je al je persoonlijke vragen kunt stellen. Ook houden we zo rekening met de geldende Corona-regels.

Wat neem je mee?
– Goede schoenen.
– Je eigen boodschappentas(sen), en herbruikbare potjes, bakjes en zakjes, voor aankopen onderweg;
– Een beker voor koffie of thee (niet noodzakelijk);
– Mondkapje (liefst herbruikbaar).

Tour en Corona?
Natuurlijk houden wij ons ook aan de actueel geldende Corona-regels. Hoe doen we dat?
– We komen niet met groepjes bij elkaar, maar ieder loopt zijn eigen route. Staan er al mensen bij de gids? Wacht dan even op afstand, tot je bij de gids terecht kan. De maximale groepsgrootte is 4 personen.
– We houden voldoende afstand. We gaan niet met teveel mensen in de winkels. Als de winkels klein zijn wacht een deel van de deelnemers buiten of komt de ondernemer naar buiten om iets te vertellen.
– We vragen je een (wasbaar) mondkapje mee te nemen en te gebruiken. Ook hebben we handgel bij ons.
– We noteren van alle deelnemers een emailadres, zodat we je kunnen bereiken mocht het nodig zijn, ook na afloop.
– Het spreekt voor zich dat je thuis blijft als je niet fit bent.

En verder:
– De tickets zijn non-refundable (geen terugbetaling mogelijk). We zijn een zeer kleine burgerorganisatie en doen alles vrijwillig. Wanneer je toch niet kunt deelnemen zien we je ticketprijs als een donatie aan dit initiatief. Dan vervalt je ticket en gaat deze naar iemand op de wachtlijst. Dit doen we omdat we graag het maximale aantal deelnemers daadwerkelijk mee kunnen nemen.
– De Zero Waste Tours zijn een initiatief van Zero Waste Nederland, vinden plaats in de Week Zonder Afval en is een samenwerking met MilieuCentraal en WAAR.

Hoe meld je je aan?
Klik hier om je aan te melden voor de wandeltour op 5 juni, met starttijd tussen 10.00 en 10.30 uur.
Klik hier om je aan te melden voor de wandeltour op 5 juni, met starttijd tussen 10.30 en 11.00 uur.

We zien je graag op 5 juni,
Daphne, Petra en Nanda

Gegevens

Datum:
5 juni 2021
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Canadaplein Alkmaar
Canadaplein
Alkmaar, 1811 KK