Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sup it Up en Trashwalk in Alkmaar i.s.m. Bali’s Biggest Clean Up 2024

18 februari @ 09:30 - 12:30

Gratis
2024 Balis Biggest Clean UP Alkmaar El Kombi Sup & Zero Waste IG
Update: Door de voorspelde regen maar met name de wind hebben we met alle heden die zich hebben aangemeld besloten de clean. up op een ander moment te doen. We houden je op de hoogte want je bent ook dan van harte welkom mee te helden. Liefs, Nanda

Held je mee?

Zondag 18 februari weten de Melati en Isabel Wijssen (de 2 zussen naast mij op de foto) weer duizenden Balinezen in “aksi” te krijgen voor Bali’s Biggest Clean Up. Op het hele eiland wordt zwerfafval opgeruimd. In 2018 deed ik mee op Bali en sindsdien organiseer ik op dezelfde dag een clean up in Alkmaar. Help je mee de stad en haar grachten schoonmaken? Deelname is gratis, lees wel alle informatie even goed door voor je je onderaan de pagina aanmeldt.

Wat is het plan?

We gaan sup it uppen en trashwalken.  Welke optie je ook kiest, we nemen onderweg al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. Beide activiteiten zijn super belangrijk en het is een feestje om dit samen te doen. Uiteraard maken we tijd voor koffie, thee en wat lekkers.

Trashwalken

Trek je wandelschoenen aan en loop via de kade, het park en centum met ons mee. Gewapend met een grote glimlach, prikstok en afvalzak nemen we al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. Een belangrijke activiteit want vrijwel al het afval dat in het water ligt, lag eerst op de kant! Het gebeurt vaak dat afval tussen aangemeerde bootjes en de kade blijft hangen en dat de suppers er net niet bij kunnen, maar de Trashwalkers wel! Opruimmateriaal is gratis beschikbaar.

Sup it Uppen

We gaan met onze sup, paddle, schepnetje en/of knijper het water op en nemen al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. De boards, bakjes, netjes en knijpers van El Kombi Sup zijn gratis beschikbaar. Heb je je eigen sup board? Dan zou het echt fijn zijn als je die meeneemt, des te meer boards blijven er beschikbaar voor helpende helden die dat niet hebben.

Sup ervaring of nog niet?

Je hoeft geen pro te zijn maar het is handig als je al eens gesupt hebt want de focus ligt tijdens de sup it up op het schoonmaken van de grachten.  Kun je zelfstandig op de sup komen, sturen, remmen, rapen, ondertussen op het andere waterverkeer letten en ook nog gezellig meekletsen? Dan kun je je direct aanmelden.

Heb je nog niet eerder gesupt maar wil je wel graag meehelpen? Neem dan even contact met me op via de app (0624805655), dan zorgen we dat je vooraf de basis een beetje onder de knie krijgt zodat we daarna allemaal zoveel mogelijk gelijk op suppen. Iedereen mag dus mee 🙂

Suppen met kinderen

Normaal gesproken vind ik het fantastisch als kinderen mee helpen de grachten schoonmaken, maar deze editie is het water nog te fris voor ze. Suppen dus niet, maar trashwalkend zijn de kleine helden zeker welkom!

Reserveren

Voor zowel de trashwalkers als de sup it uppers is aanmelden noodzakelijk. Even naar beneden scrollen en je plekje reserveren dus.

Programma:

09.30-10.00 uur inloop & voorbereiding
10.00-12.00 uur sup it up & trashwalk
12.00-12.30 uur afval sorteren, koffie, thee & afsluiting
12.30-13.00 uur uit ervaring weet ik dat we vaak zo lekker bezig zijn dat het wel eens wat uitloopt. Vandaar dit half uurtje speling ?  Zijn we wel om 12.30 uur klaar? dan heb je knetterhard geholpen en kun je je verdiende karmapunten tellen.

Locatie:

We verzamelen bij de welbekende El Kombi Steiger aan de Baansingel in Alkmaar.
Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de exacte locatie & tips.

See you on board!
Nanda


Ps. SUP board huren in Alkmaar?

Wil je op een andere dag een sup board huren om door het centrum van Alkmaar te suppen of zelf de grachten schoon te maken? Met een vriendin, een groepje of je team? Dan kan dat ook vanaf onze opstap aan de Baansingel. App je me? 

Gegevens

Datum:
18 februari
Tijd:
09:30 - 12:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar