Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De wondere wereld van afval, wijkcentrum Overdie

2 september 2020 @ 19:30 - 21:00

Gratis
Workshop Afval Zero Waste El Kombi Alkmaar

Afval, sorteren en recyclen zijn complexe thema’s. Thema’s waar nog veel vragen aan kleven. Stadswerk072 organiseert gratis interactieve workshops om op zoveel mogelijk vragen antwoord te geven.

In deze workshops duiken wij, Marije en Nanda, samen met jullie de wereld van het afval in. Dat er veel vragen zijn omtrent afval, vinden we meer dan begrijpelijk.

Het begint al bij de vraag “wat is afval?” Want wat jij niet meer wilt of kunt gebruiken, is niet per definitie afval. Misschien kun je iemand anders er heel blij mee maken, kan het gebruikt worden als grondstof voor een nieuw product of dienen als warmtebron.

Dus wat doe je ermee? Waar gaat het heen? Wat gebeurt ermee?
We kijken naar het recyclingproces, pakken een stukje zwerfafval mee, bespreken kansen om ons afval te verminderen en beantwoorden vragen van alledag.

Heb je zelf vragen? Twijfel je bij welke afvalstroom een product hoort? Schrijf het op, neem het mee en we gaan ermee aan de slag.

De workshop vindt plaats in Wijkcentrum Overdie en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur Inloop vanaf 19.00 uur. Deelname is gratis en voor een kopje koffie of thee wordt gezorgd. Er is ruimte voor 30 deelnemers. In verband met de Corona-maatregelen kun je alleen deelnemen als je je inschrijft. Reserveer je plek door een e-mail te sturen naar schoonalkmaar@stadswerk072.nl.

Belangrijk:
Uiteraard houden we ons aan de geldende voorwaarden omtrent corona, zowel van het RIVM als de lokale adviezen.

Gemeente Alkmaar
Stadswerk072
Hart op Groen
El Kombi Zero Waste
El Kombi SUP

Gegevens

Datum:
2 september 2020
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie: