Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Helaas, nieuwe datum volgt ~ De wondere wereld van afval ~ Overdie, Alkmaar

25 maart 2020 @ 19:30 - 21:00

Gratis
Update 16 maart:
Ook wij zien de ernst van de huidige situatie in en vinden zonder twijfel eenieders gezondheid het allerbelangrijkste.
Vandaar dat we onderstaande openbare evenementen voorlopig uitstellen i.v.m. het coronavirus:
 
zaterdag 21 maart – op ontdekkingstocht in het afval-lab @ Winkelcentrum Overdie
 
woensdag 25 maart – workshop de wondere wereld van afval @ wijkcentrum Overdie.
 
Het is de juiste beslissing voor ons allemaal en we gaan ervan uit dat het geen afstel maar uitstel is. Zodra we meer weten over een nieuwe datum, laten we het uiteraard weten.
 
Voor nu; zorg goed voor jezelf en elkaar!
 

Origineel bericht
Afval, sorteren en recyclen zijn complexe thema’s. Thema’s waar nog veel vragen aan kleven. Stadswerk072 organiseert gratis interactieve workshops om op zoveel mogelijk vragen antwoord te geven.

In deze workshops duiken wij, Marije en Nanda, samen met jullie de wereld van het afval in. Dat er veel vragen zijn omtrent afval, vinden we meer dan begrijpelijk.

Het begint al bij de vraag “wat is afval?” Want wat jij niet meer wilt of kunt gebruiken, is niet per definitie afval. Misschien kun je iemand anders er heel blij mee maken, kan het gebruikt worden als grondstof voor een nieuw product of dienen als warmtebron.

Dus wat doe je ermee? Waar gaat het heen? Wat gebeurt ermee?
We kijken naar het recyclingproces, pakken een stukje zwerfafval mee, bespreken kansen om ons afval te verminderen en beantwoorden vragen van alledag.

Heb je zelf vragen? Twijfel je bij welke afvalstroom een product hoort? Schrijf het op, neem het mee en we gaan ermee aan de slag.

De workshop vindt plaats in Wijkcentrum Overdie en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Deelname is gratis en voor een kopje koffie of thee wordt gezorgd. Aanmelden mag, maar hoeft niet. Er is ruimte voor 30 deelnemers. Wil jij zeker zijn van je plek? Reserveer deze dan door een e-mail te sturen naar schoonalkmaar@stadswerk072.nl.

Deze workshop is in samenwerking met Hart op Groen, El Kombi SUP, Sup it UP en Zero Waste Stadswerk072 en Gemeente Alkmaar.

Gegevens

Datum:
25 maart 2020
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie: