Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Suppend en wandelend maken we Alkmaar schoon in de Nationale Klimaatweek 2024

17 november @ 09:30 - 12:30

Free
Alkmaar Sup it up & Trashwalk in de Nationale Klimaatweek 2024

Nationale Klimaatweek 

Samen voor een beter klimaat. Het is de “slogan” van de Nationale Klimaatweek. We sluiten ons hier natuurlijk helemaal bij aan en nemen het ook nog eens heel letterlijk; Gemeente Alkmaar organiseert samen met El Kombi een zwerfafval-opruimdag en we willen dat ook graag samen met jóú doen!
Dus…held je mee op zondag 17 november?

Wat is het plan?

We gaan suppen en wandelen door het centrum van Alkmaar en nemen onderweg al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. Suppen of wandelen, deze keuze is aan jou. Beide activiteiten zijn super belangrijk en het is heel fijn om samen te doen. Uiteraard maken we tijd voor koffie, thee en wat lekkers.  Lees alle informatie even goed door voor je je onderaan de pagina aanmeldt. Deelname is gratis en mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar.

Wandelen

Trek je wandelschoenen aan en loop via de kade, het park en centum met ons mee. Gewapend met een grote glimlach, prikstok en afvalzak nemen we al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. Een belangrijke activiteit want vrijwel al het afval dat in het water ligt, lag eerst op de kant! Het gebeurt vaak dat afval tussen aangemeerde bootjes en de kade blijft hangen en dat de suppers er net niet bij kunnen, maar de wandelaars wel! Opruimmateriaal is gratis beschikbaar.

Suppen

We gaan met onze sup, paddle, schepnetje en/of knijper het water op en nemen al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. De boards, bakjes, netjes en knijpers van El Kombi Sup zijn gratis beschikbaar. Heb je je eigen sup board? Dan zou het echt fijn zijn als je die meeneemt, des te meer boards blijven er beschikbaar voor helpende helden die dat niet hebben.

SUP ervaring

Je hoeft geen pro te zijn maar het is handig als je al eens gesupt hebt want de focus ligt tijdens de sup it up op het schoonmaken van de grachten.  Kun je zelfstandig op de sup komen, sturen, remmen, rapen, ondertussen op het andere waterverkeer letten en ook nog gezellig meekletsen? Dan kun je je direct aanmelden. Heb je nog niet eerder gesupt maar wil je wel graag meehelpen? Neem dan even contact met me op via de app (0624805655), dan zorgen we dat je vooraf de basis een beetje onder de knie krijgt zodat we daarna allemaal zoveel mogelijk gelijk op suppen. Iedereen mag dus mee 🙂

Suppen met kinderen

Ja natuurlijk vinden we het fantastisch als kinderen meehelpen! Meld je kind sowieso altijd even aan. Als het weer ons goed gezind is, jij zelf goed kunt suppen en je kind zijn/haar zwemdiploma’s gehaald heeft, dan mag hij/zij voor mee op de sup. Kinderen vanaf 12 jaar mogen op een eigen board mee, wel met een ouder/verzorger die hem/haar in de gaten houdt en zelf handig is op de sup. Veiligheid voor alles he lieve mensen.

Reserveren

Voor zowel de wandelaars als de suppers is aanmelden noodzakelijk. Even naar beneden scrollen en je plekje reserveren dus.
Laat ons ook even weten of je een wetsuit wilt gebruiken tijdens het suppen en zo ja welke maat. We doen dan ons best om deze voor je klaar te hebben hangen.

Programma

09.30-10.00 uur inloop & voorbereiding
10.00-11.30 uur samen ruimen we Alkmaar op.
11.30-12.00 uur afval sorteren & afsluiting
12.00-12.30 uur uit ervaring weet ik dat we vaak zo lekker bezig zijn dat het wel eens wat uitloopt. Vandaar dit half uurtje speling 🙂  Zijn we wel om 12.00 uur klaar? dan heb je knetterhard geholpen en kun je je verdiende karmapunten tellen.

Programma

We verzamelen bij de welbekende El Kombi Steiger aan de Baansingel in Alkmaar centrum.
Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de exacte locatie & tips.

See you on board,
Nanda

Gegevens

Datum:
17 november
Tijd:
09:30 - 12:30
Kosten:
Free
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

El Kombi Sup Opstap Baansingel Alkmaar
Baansingel hoek Overdiepad
Alkmaar, 1814 ZH Nederland
Telefoon
+31624805655
Bekijk de site van Locatie

Organisator

el kombi
Telefoon
+31624805655
E-mail
nanda@elkombi.nl
Bekijk de site van Organisator

Overige informatie

niveau
alle niveau's

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Trashwalk in de Nationale Klimaatweek 2024 - kind
0.00
Sup it up in de Nationale Klimaatweek 2024 - eigen board
0.00
Sup it up in de Nationale Klimaatweek 2024 - kind voor op board
0.00
Sup it up in de Nationale Klimaatweek 2024 - incl. gratis huurboard
0.00
Trashwalk in de Nationale Klimaatweek 2024 - volwassene
0.00